Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Twee nepagenten gepakt na poging oplichting oudere dame in Zevenbergen

Op zondagavond 28 juli 2024 werd een oudere dame in Zevenbergen slachtoffer van een oplichtingspraktijk.

Omstreeks 22.30 uur ontving de vrouw een telefoontje van iemand die zich als politieagent voordeed. Deze persoon beweerde dat er een inbraak in haar woning op het punt stond te gebeuren en dat er iemand langs zou komen om de veiligheid te controleren.

Oplichting

Kort daarna werd de deur van de vrouw geopend door een zogenaamde controleur. De man stelde zich op een vriendelijke manier voor en vroeg haar om geld, sieraden en haar pinpas om deze veilig te stellen. Vertrouwend op zijn beweringen overhandigde de vrouw de gevraagde spullen. De man vertrok daarna met de buit.

Getuigenmelding en Aanhouding

Een getuige meldde een verdachte auto in de buurt van Zevenbergen bij de meldkamer. Dit voertuig werd geregistreerd in het ANPR-systeem, een systeem dat kentekens automatisch registreert en controleert. Enkele tijd later kreeg de politie een hit op dit kenteken in Nieuwegein.

Operatie en Bevestiging

Samenwerkende eenheden van de politie, waaronder Zeeland-West-Brabant, Midden-Nederland en de Landelijke Expertise & Operationele Dienst, wisten de auto te stoppen. In de wagen werden twee verdachten aangetroffen: een 23-jarige man uit Rijswijk en een 19-jarige man uit Amsterdam. Tevens werden de pinpas, geld, sieraden en een cadeaukaart gevonden die met de gestolen pinpas waren gekocht. De mannen werden aangehouden en naar het politiebureau in Breda gebracht.

Deze zaak benadrukt het belang van waakzaamheid en de effectiviteit van samenwerking tussen verschillende politie-eenheden bij het bestrijden van oplichting en criminaliteit.