© Pexels / Pixabay

Oudste zoon Ridouan Taghi blijft vastzitten na uitlevering door Dubai

De oudste zoon van Ridouan Taghi, Faissal T., blijft langer in voorlopige hechtenis.

De rechter-commissaris in de rechtbank Overijssel heeft tijdens een besloten procedure besloten om zijn voorarrest met twee weken te verlengen. Faissal T. werd afgelopen vrijdag uitgeleverd aan Nederland vanuit de Verenigde Arabische Emiraten.

Aanklacht en Verdenking

Op de dag van de verlenging van zijn voorarrest werd Faissal T. via een videoverbinding voorgeleid aan de rechter-commissaris, aangezien hij niet fysiek aanwezig was in de rechtbank. De 23-jarige T. wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel, witwassen en het voorbereiden van geweldsmisdrijven. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat hij verschillende zaken voor zijn vader, Ridouan Taghi, waarnam. Taghi zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

Communicatie en Toekomstige Zittingen

Uit politieonderzoek is gebleken dat Taghi en zijn zoon via communicatiekanalen met elkaar in contact konden staan. Het Openbaar Ministerie heeft niet bekendgemaakt waar Faissal T. momenteel verblijft. Naar verwachting volgt over drie maanden de eerste openbare zitting in zijn zaak.