“Drugsbaas El Mayo Zambada door zoon El Chapo vastgebonden en meegenomen in privéjet”

De advocaat van de meest gezochte drugsbaas ter wereld Ismael ’El Mayo’ Zambada claimt dat zijn cliënt ontvoerd is door de zoon van El Chapo.

De twee internationaal gezochte criminelen zijn recent op opmerkelijke wijze aangehouden in de Verenigde Staten. Met een privéjet zijn de twee op een klein vliegveld in Texas geland en zijn direct aangehouden. Na verificatie bleek het inderdaad te gaan om de gezochte drugsbaas met 15 miljoen op zijn hoofd en de zoon van drugsbaas El Chapo.

Er is momenteel erg veel speculatie over wat er precies is voorgevallen. Het lijkt erop dat de gezochte criminelen zichzelf hebben aangegeven maar de advocaat van El Mayo claimt echter dat zijn cliënt is ontvoerd. Hij zou door de zoon van El Chapo en een aantal gewapende mannen zijn vastgebonden en in de privéjet zijn gestopt. Vervolgens zijn ze gevlogen naar Texas en aangehouden.

Een ander scenario is dat er al een deal lag en de twee mannen vrijwillig het vliegtuig in zijn gestapt en naar de VS zijn gevlogen. De gezochte drugsbaas zou namelijk erg ziek zijn en nog graag twee van zijn zoons zien die in Amerika zijn en getuigenissen hebben afgelegd. Zodoende konden ze nooit meer terugkeren naar Mexico en hun vader El Mayo bezoeken. Het lijkt in ieder geval op een spannend verhaal waar nog niet het laatste over is gezegd.

Los Chapitos de zoons van drugsbaas El Chapo

Joaquín “El Chapo” Guzmán, de beruchte Mexicaanse drugskoning, heeft verschillende zonen, waarvan de meest bekende waarschijnlijk Iván Archivaldo Guzmán Salazar en Jesús Alfredo Guzmán Salazar zijn. Beide zonen spelen een prominente rol in de criminele activiteiten van de Sinaloa-kartel.

Iván Archivaldo wordt vaak genoemd als een belangrijke leider binnen het kartel, terwijl Jesús Alfredo ook betrokken is bij de operaties en strategische planning van de organisatie. Hun betrokkenheid heeft geleid tot aanzienlijke spanningen met andere criminele groepen en bijgedragen aan de voortdurende gewelddadigheid in Mexico.

De zonen van El Chapo ook bekend als Los Chapitos hebben ook een belangrijke rol gespeeld in de voortzetting van hun vader’s imperium na zijn arrestatie en veroordeling. Ze worden vaak genoemd in verband met gewelddadige conflicten en andere illegale activiteiten.

Drugsbaas Ismael El Mayo Zambada

Ismael “El Mayo” Zambada is een andere prominente figuur in het Mexicaanse drugskartel, bekend als een belangrijke leider van het Sinaloa-kartel. Hij is een van de oprichters en leidende figuren van het kartel en heeft een lange geschiedenis in de drugshandel. In tegenstelling tot El Chapo, heeft El Mayo zijn status en invloed weten te behouden zonder veel in de publieke aandacht te staan, en hij staat bekend om zijn vermogen om een laag profiel te behouden terwijl hij een sleutelrol speelt in de criminele activiteiten van het kartel.

El Mayo is ook bekend vanwege zijn betrokkenheid bij het uitbreiden van de invloed van het Sinaloa-kartel en het onderhouden van relaties met andere criminele netwerken. Nu zit hij vast en het ziet er naar uit dat El Mayo Zambada in detentie zal sterven als er geen deal ligt of iets soortgelijks.