© Pexels / Pixabay

Derde kind overleden na steekpartij tijdens dansles in buurthuis Engeland

Op 22 juli 2024 vond in Southport, VK, een schokkende steekpartij plaats tijdens een dansles in een buurthuis.

De gewelddadige aanval heeft diepe littekens achtergelaten in de gemeenschap.

Overleden Kinderen

Bij de steekpartij zijn drie jonge meisjes omgekomen, in de leeftijd van 6, 7 en 9 jaar oud. De tragedie heeft een enorme impact op de lokale gemeenschap en de families van de slachtoffers.

Andere Slachtoffers

Naast de drie overleden kinderen zijn acht andere kinderen en twee volwassenen neergestoken. Vijf van deze kinderen en twee volwassenen verkeren nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De ernst van de verwondingen benadrukt de brutaliteit van de aanval.

Politieonderzoek

Het buurthuis waar de steekpartij heeft plaatsgevonden is afgesloten voor verder onderzoek. De politie werkt intensief om de toedracht van de aanval te achterhalen en de verantwoordelijken te identificeren.

Lokale Reactie

Uit respect voor de slachtoffers zijn lokale winkels en pubs gesloten. Veel mensen verzamelen zich bij de politielinten, vaak in tranen, om hun verdriet en steun te tonen aan de getroffen families en de gemeenschap.

Verklaring Politiecommissaris

Politiecommissaris Serena Kennedy heeft haar medeleven betuigd aan de nabestaanden en benadrukt de enorme impact van de aanval. Ze onderstreept de verschrikkelijke gevolgen voor de gemeenschap, vooral gezien de jonge leeftijd van de slachtoffers.

Het onderzoek naar de steekpartij is nog in volle gang, en de gemeenschap blijft in afwachting van meer informatie over de omstandigheden en de motieven achter deze tragische gebeurtenis.