© Instagram

Drietal aangehouden na verdachte situatie en explosie, auto’s in beslag genomen

In de nacht van maandag 29 juli op dinsdag 30 juli heeft de politie in Lelystad drie mannen aangehouden na een melding van een verdachte situatie.

Rond 01:45 uur hoorde een bewoner in de Atolwijk een harde knal en zag een auto met hoge snelheid wegrijden. Kort daarna konden agenten de betreffende auto staande houden in de wijk de Kempenaar. In de auto werden meerdere explosieven en een jerrycan met brandstof aangetroffen.

Explosie bij de Hooidamsloot

Eerder op die nacht, rond 01:10 uur, vond er een explosie plaats bij een woning aan de Hooidamsloot in Lelystad. Deze explosie beschadigde de voordeur van de woning, maar gelukkig raakte niemand gewond. De politie onderzoekt of de drie aangehouden mannen betrokken zijn bij deze explosie.

Onderzoek en Verdachte Personen

De aangehouden personen zijn twee mannen van 19 jaar uit Lelystad en één man van 23 jaar uit Rotterdam. Ze worden verdacht van het bezit van illegaal vuurwerk. De politie onderzoekt momenteel of er een verband bestaat tussen de explosieven in de auto en de explosie bij de woning aan de Hooidamsloot.

Verdere Acties

De politie heeft de betrokken voertuigen en explosieven in beslag genomen en is een uitgebreid onderzoek gestart. De drie mannen blijven in hechtenis terwijl de autoriteiten proberen te achterhalen of ze verantwoordelijk zijn voor de eerdere explosie en andere gerelateerde incidenten in Lelystad.

Het onderzoek is nog in volle gang en de politie roept getuigen die informatie hebben over deze incidenten op om contact op te nemen met de lokale autoriteiten.