Belgische rapper Soufiane Eddyani krijgt 5 jaar cel voor verkrachting minderjarige meisjes

Op dinsdag is de Antwerpse rapper Soufiane Eddyani veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van twee minderjarige meisjes, respectievelijk 14 en 16 jaar oud.

Mohamed R., een vriend van Eddyani, kreeg een gevangenisstraf van veertig maanden opgelegd voor het verkrachten van het jongste slachtoffer.

Opleiding van de Feiten

De veroordeling van Eddyani volgt op twee ernstige incidenten. In december 2022 liep een 14-jarig meisje weg uit een jeugdinstelling en ontmoette Mohamed R. in een shishabar. Ze belandde vervolgens in de woning van Eddyani, waar ze begin januari 2023 door de politie werd teruggevonden. Het meisje verklaarde dat ze seksuele contacten had gehad met zowel R. als Eddyani.

Eddyani gaf toe dat er seksueel contact had plaatsgevonden, maar beweerde dat het meisje zei 19 jaar oud te zijn. De rechter oordeelde echter dat Eddyani had moeten beseffen dat het meisje minderjarig was, gezien haar status als weggelopen kind.

In een ander geval, diende een 16-jarig meisje in juli 2022 een klacht in tegen Eddyani. Ze hadden elkaar via Snapchat leren kennen en ze verklaarde later door hem te zijn opgesloten en verkracht. Eddyani beweerde dat de seksuele handelingen met toestemming waren, maar de rechtbank gaf meer geloof aan de verklaring van het slachtoffer.

Reputatie en Invloed

Soufiane Eddyani heeft een zekere bekendheid in Nederland, waar hij tussen 2016 en 2019 met negen singles in de Single Top 100 stond.