Drugslab ontdekt bij inval na potentieel gevaarlijke situatie situatie in Groningen

Op dinsdagavond 30 juli heeft de politie een nog niet operationeel drugslab aangetroffen aan de Middelberterweg in Groningen.

De ontdekking werd gedaan na informatie die duidde op de aanwezigheid van een drugslab in een loods nabij een woning. De situatie werd als potentieel gevaarlijk beschouwd, wat leidde tot een spoedige inval.

Vervolgonderzoek en Zoekingen

Na de inval in de loods zijn er vervolgzoekingen uitgevoerd op drie andere locaties in Assen, Groningen en Hoogezand. In Assen vond de politie jerrycans met vloeistoffen die nu nader onderzocht worden. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) heeft de loods aan de Middelberterweg veilig ontmanteld en alle betrokken materialen zijn afgevoerd.

Aanhoudingen

In het kader van het onderzoek zijn vier personen aangehouden: een 28-jarige man uit Groningen, een 27-jarige man uit Leeuwarden, een 52-jarige man uit Assen en een 33-jarige man uit Hoogezand. De verdachten zijn in beperkingen gesteld, wat betekent dat er momenteel weinig informatie over hun betrokkenheid beschikbaar is. Ze worden verhoord terwijl het onderzoek verdergaat.

Huidige Status van het Onderzoek

De politie blijft voorzichtig met het delen van details over de zaak en zet het onderzoek voort om de volledige omvang van de operatie en de betrokkenheid van de verdachten te verduidelijken.