© Pexels / Pixabay

Broers vrijgesproken in zaak rond liquidatie misdaadjournalist

In Griekenland zijn twee broers vrijgesproken van de moord op misdaadjournalist Giorgos Karaivaz.

De rechtbank oordeelde dat de aanklagers er niet in geslaagd waren om de schuld van de verdachten overtuigend aan te tonen.

Arrestatie en Ontkenning

De broers werden vorig jaar gearresteerd en hebben altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij de moord op Karaivaz. Ondanks hun arrestatie bleven ze bij hun onschuld en werden nu vrijgesproken door de rechtbank.

Moord op Karaivaz

Giorgos Karaivaz, een bekende misdaadjournalist, werd drie jaar geleden in Athene neergeschoten door twee mannen op een scooter, vlakbij zijn huis. Zijn dood veroorzaakte grote opschudding in de journalistieke wereld en daarbuiten.

Journalistiek Werk

Karaivaz was werkzaam als verslaggever voor de commerciële zender Start TV, waar hij verslag deed van rechtszaken en politiezaken. Zijn werk was bekend en zijn dood was een zware klap voor de journalistiek in Griekenland.

Onderzoek naar Organiseerde Misdaad

Na de moord gaven de Griekse autoriteiten aan dat er vermoedens waren dat georganiseerde misdaad achter de liquidatie zat.

Het onderzoek richtte zich op mogelijke betrokkenheid van criminele netwerken, maar de rol van de vrijgesproken broers blijft onduidelijk.