Vertienvoudiging grond legale kweek cannabis in Marokko

In het Rif-gebied van Marokko, waar cannabistradities diepgeworteld zijn, hebben de legale kweekactiviteiten sinds de recente legalisatie een aanzienlijke groei doorgemaakt.

Abdesselam Ichou en andere boeren hebben hun activiteiten aangepast aan de nieuwe wetgeving, die cannabis nu toelaat voor medicinale en industriële doeleinden.

Recordoogst en Economische Impact

Abdesselam Ichou heeft vorig jaar een recordoogst van bijna acht ton cannabis per hectare gerealiseerd. Deze indrukwekkende opbrengst heeft niet alleen zijn persoonlijke financiën versterkt, maar heeft ook bijgedragen aan de economische ontwikkeling van de regio. De stijging in opbrengst onderstreept het potentieel van de legale cannabisindustrie om substantiële economische voordelen te bieden.

Groei van Legale Telers

Het aantal legale cannabis telers in Ichou’s dorp is dit jaar gestegen tot ongeveer 70. Deze toename weerspiegelt een bredere trend in het Rif-gebied, waar steeds meer boeren de overstap maken naar legale teelt. De oppervlakte van legaal gecultiveerde cannabis is inmiddels vertienvoudigd in vergelijking met het vorige jaar. Ondanks deze groei blijft de oppervlakte echter ver achter bij de 55.000 hectare die in 2019 illegaal werd verbouwd.

Overheidsdoelen en Voordelen

De Marokkaanse overheid heeft de legalisatie van cannabis geïntroduceerd met het doel de levensomstandigheden van boeren te verbeteren en de illegale handel te verminderen. Door de legalisatie hoopt men de economie te stimuleren en tegelijkertijd de controle over de cannabisproductie te versterken.

Onderzoek en Innovatie

Er wordt veel aandacht besteed aan onderzoek en ontwikkeling binnen de legale cannabissector. Men werkt aan het ontwikkelen van lokale cannabisvariëteiten die beter bestand zijn tegen droogte, en er wordt geïnvesteerd in de verwerking van cannabis tot waardevolle producten zoals CBD-olie en voedingssupplementen. Deze innovaties zijn cruciaal voor het maximaliseren van de economische voordelen en het waarborgen van de duurzaamheid van de industrie.

Blijvende Uitdagingen

Hoewel er aanzienlijke vooruitgang is geboekt, blijft het een uitdaging om de illegale sector volledig te integreren. De focus ligt op het verbeteren van de levensomstandigheden van de economisch afhankelijke bevolking en het creëren van een stabiele en gereguleerde markt. De overgang van illegale naar legale cannabisproductie is een complex proces dat voortdurende inspanningen en aanpassingen vereist om te slagen.