Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

44 maanden cel geëist voor onder invloed veroorzaken ongeval N207 met dode jonge vrouw

Een 22-jarige verdachte wordt aangeklaagd na een ernstig verkeersongeluk waarbij een van de twee jonge vrouwen op de achterbank om het leven kwam en de andere zwaargewond raakte.

De verdachte reed onder invloed van alcohol met een zeer hoge snelheid, tussen de 130 en 175 km/u, op de N207, waar een snelheidslimiet van 80 km/u geldt. De verdachte was van plan de vrouwen naar huis te brengen, maar besloot af te wijken en overmatig te hard te rijden.

Details van het Ongeval

De auto van de verdachte raakte de vangrail en kwam vervolgens in het water naast de weg terecht. De 22-jarige vrouw op de achterbank, die geen veiligheidsgordel droeg, overleed ter plaatse door het ongeluk.

Feiten van de Zaak

De verdachte had in het verleden al zonder rijbewijs gereden en was betrapt op hoge snelheid, wat had geleid tot een eerdere intrekking van zijn rijbewijs. Tijdens het ongeval was hij onder invloed van alcohol en negeerde hij de bezorgdheid van de vrouwen in de auto.

Openbaar Ministerie

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de verdachte van dood door schuld, waarbij roekeloosheid als de zwaarste vorm van schuld wordt beschouwd. Ze eisen een gevangenisstraf van 44 maanden tegen de verdachte.

Rechtszaak

De uitspraak van de rechtbank wordt over twee weken verwacht.