© Pexels / Pixabay

Shirt omhoog met vuurwapen in broeksband café Eindhoven leidt tot gevangenisstraf

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 19-jarige man uit Eindhoven veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf.

Deze veroordeling volgt op een incident in april waarbij de verdachte werd betrapt met een geladen vuurwapen in een druk café aan Stratumseind in Eindhoven.

Vuurwapen Ontdekt door Beveiliging

Het voorval vond plaats rond 04:00 uur. Een beveiliger ontdekte het vuurwapen toen hij de verdachte zag zijn shirt omhoog doen, waarbij het wapen zichtbaar werd in zijn broeksband. De beveiliger greep snel in en werkte de verdachte naar buiten. Tijdens deze confrontatie viel het vuurwapen op de grond en werd het door cafépersoneel aan de politie overhandigd.

Rechterlijke Overwegingen

De rechtbank benadrukte de ernst van het voorval, gezien het feit dat de verdachte een schietklaar vuurwapen bij zich had, geladen met twaalf kogels. Het dragen van een dergelijk wapen in een drukke caféomgeving werd als levensgevaarlijk beschouwd. Ook speelde mee dat de verdachte eerder was veroordeeld voor soortgelijke misdrijven en momenteel in proeftijd zat voor een eerdere veroordeling betreffende vuurwapenbezit. Voor deze eerdere veroordeling moet hij nu nog eens 64 dagen celstraf uitzitten.

Uitkomst en Gevolgen

De veroordeling onderstreept de ernst waarmee het bezit van vuurwapens in publieke ruimtes wordt behandeld. De lange gevangenisstraf en de bijkomende celstraf voor eerdere veroordelingen reflecteren de prioriteit die de rechtspraak hecht aan het handhaven van openbare veiligheid en het voorkomen van gevaarlijke situaties.