VIDEO: Mensensmokkelaars gepakt die 20.000 euro per persoon rekenden voor reis naar Europa

In een gezamenlijke operatie, ondersteund door Europol, hebben Spaanse autoriteiten 21 personen aangehouden en een criminele organisatie ontmanteld die zich bezighield met de illegale handel in migranten.

Deze criminele groep was actief in de clandestiene invoer van Syrische en Algerijnse migranten naar Spanje en regelde ook hun verblijf in het land en doorreis naar andere Europese bestemmingen.

Activiteiten van het Netwerk

De organisatie werd verantwoordelijk gehouden voor de illegale binnenkomst van ongeveer 1.000 migranten vanuit Algerije naar Spanje. Naast de toegang tot Spanje, organiseerde het netwerk ook de verdere reis van deze migranten naar andere Europese landen. Voor hun diensten vroegen de leden van de organisatie bedragen tot 20.000 euro.

Belang van de Operatie

De autoriteiten benadrukken dat deze operatie een cruciale stap is in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit en de bescherming van migranten. De succesvolle ontmanteling van het netwerk en de arrestatie van de betrokkenen benadrukken de effectiviteit van internationale samenwerking en de noodzaak om criminele netwerken die zich bezighouden met mensenhandel aan te pakken.

De samenwerking met Europol speelde een sleutelrol in het succes van deze operatie, die gericht is op het bestrijden van de gevaren die gepaard gaan met illegale migratie en mensenhandel.