Man uit Oldenzaal voor rechter na geraffineerd stelen ruim 250.000 euro

Een 25-jarige man uit Oldenzaal stond vandaag voor de rechtbank in Almelo terecht op beschuldiging van grootschalige diefstal.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte over een periode van vier jaar, van 2019 tot 2023, op geraffineerde wijze in totaal ruim 250.000 euro gestolen van het bedrijf waar hij als administratief medewerker werkte.

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en benadrukte dat “er geen enkele rem op zijn handelen zat.”

Bedrieglijke Praktijken

De verdachte maakte gebruik van verschillende methodes om geldbedragen te ontvreemden. Hij wijzigde rekeningnummers van crediteuren naar zijn eigen rekening en boekte facturen in die nooit daadwerkelijk betaald hoefden te worden. Ook verzilverde hij cadeaubonnen via valse e-mailadressen en maakte misbruik van interne procedures. Daarnaast nam hij contant geld en goederen uit de kluis van zijn werk, zonder te betalen.

Aanvullende Diefstal en Bekentenis

Naast de diefstal bij zijn werkgever, wordt de verdachte ook beschuldigd van het stelen van ongeveer 850 euro uit de woning van een collega. Tijdens zijn verhoor gaf hij een volledige bekentenis en verklaarde dat hij de diefstallen pleegde om zijn ernstige gokverslaving te bekostigen. Hij volgt momenteel een behandeling voor deze verslaving.

Vordering en Reputatie

Het Openbaar Ministerie beschouwt de gepleegde feiten als ernstig en stelselmatig. Naast de geëiste gevangenisstraf, vordert het OM dat de verdachte ruim 227.000 euro terugbetaalt aan de benadeelde partijen. Het OM benadrukt dat de verdachte zijn werkgever op grove wijze financieel heeft benadeeld.