Vier verdachten gepakt in Duitsland voor dodelijke mishandeling Den Haag

Op dinsdag hebben de Duitse autoriteiten vier mannen aangehouden in verband met de dodelijke mishandeling van een 23-jarige Somaliër in Den Haag.

De aanhoudingen vonden plaats op verzoek van de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie. Nederland heeft een verzoek ingediend bij Duitsland voor de overlevering van de verdachten.

Incident en Onderzoek

De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 20 juli op zondag 21 juli. Het slachtoffer, een 23-jarige man uit Somalië, werd tussen 0.30 uur en 1.00 uur op de Lange Poten betrokken bij een conflict met een groep van vier personen. De confrontatie escaleerde op het Plein, waar het geweld fataal werd voor de man.

Identificatie van Verdachten

Het grootschalige opsporingsonderzoek leidde tot de identificatie van de vier verdachten, die allemaal in Duitsland wonen. De betrokkenen zijn een 19-jarige man, een 21-jarige man, en twee mannen van 23 jaar.

Oproep voor Beelden

In het belang van het onderzoek doet de politie nog steeds een dringende oproep voor beelden van het incident. Getuigen hebben mogelijk opnamen gemaakt van de mishandeling, maar ondanks uitgebreide inspanningen zoals oproepen, stoepborden, passantenonderzoek, en een sms-bom, zijn deze beelden nog niet gevonden. De politie verzoekt iedereen met relevante informatie om zich te melden.