Aanhoudingen voor dumping afval drugslabs op verschillende locaties in Nederland

Drie verdachten zijn recent aangehouden voor het dumpen van drugsafval op verschillende locaties in Nederland.

Deze gevallen staan los van elkaar, maar tonen een zorgwekkende trend van illegale afvaldumping.

Dumping in Twisk

Op 6 juni 2023 werd in de Oostemare in Twisk vies bruin water en een sterke lijmlucht opgemerkt. Onderzoek bevestigde dat er drugsafval was gedumpt. De sloot werd leeggepompt en de omliggende grond werd door een specialist gereinigd. Een 38-jarige man uit Hoofddorp werd op 16 juli aangehouden in verband met dit voorval.

Dumping in Spaarnwoude

Op 6 maart 2023 werden in Spaarnwoude 75 vaten met chemisch drugsafval aangetroffen die begonnen te lekken. Om vervuiling van het grondwater te voorkomen, werd de grond gereinigd. Een 38-jarige man uit Zaandam werd op 26 juni aangehouden voor zijn betrokkenheid bij deze dumping.

Dumping in Het Twiske

In Het Twiske werd op 14 januari 2023 meer dan 2000 liter drugsafval gevonden, verdeeld over 50 vaten, gasflessen, jerrycans en maatbekers. Om te voorkomen dat het afval in het grondwater terechtkwam, werd de grond grondig schoongemaakt. Een 18-jarige man uit Amsterdam werd op 20 juni aangehouden voor zijn rol in dit incident.

Waarschuwing voor Drugsafval Dumping

Het dumpen van drugsafval is niet alleen illegaal, maar kan ook wijzen op de aanwezigheid van gevaarlijke drugslabs in de buurt. De autoriteiten benadrukken het belang van het melden van verdachte activiteiten om de veiligheid en gezondheid van de gemeenschap te waarborgen.