Amsterdammer gepakt in 7 onderzoeken naar aanranding, verkrachting en afpersing vrouwen

Een 20-jarige man uit Amsterdam is recentelijk aangehouden in verband met zeven afzonderlijke onderzoeken naar aanranding, verkrachting en afpersing van meisjes en jonge vrouwen.

De verdachte wordt beschuldigd van deze ernstige misdrijven tussen juli 2021 en april 2024. Het onderzoek richt zich op zijn rol bij het misbruiken van slachtoffers op een vergelijkbare manier.

Werkwijze van de Verdachte

De verdachte benaderde zijn slachtoffers in de openbare ruimte en stelde voor om af te spreken, waarbij hij zelf de locatie koos. Tijdens deze afspraken werden de slachtoffers gedwongen tot seksuele handelingen of onder druk gezet om geld aan de verdachte te geven of over te maken. Deze methodische aanpak wijst op een systematische benadering van zijn slachtoffers.

Vermoeden van Meer Slachtoffers

De recherche vermoedt dat er mogelijk meer slachtoffers zijn die zich nog niet bij de politie hebben gemeld. Het is waarschijnlijk dat de verdachte zich richtte op kwetsbare meisjes en jonge vrouwen, wat de noodzaak benadrukt voor eventuele andere slachtoffers om zich te melden bij de autoriteiten.

Verloop van de Rechtszaak

De verdachte werd op maandag 22 juli aangehouden en op donderdag 25 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op maandag 5 augustus heeft de raadkamer besloten de verdachte 30 dagen in voorarrest te houden. Dit besluit is genomen om verdere onderzoeken mogelijk te maken en de veiligheid van de samenleving te waarborgen.