Parijs
Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Australische hockeyer in Parijs gepakt voor kopen cocaïne op straat

Op 6 augustus is Tom Craig, een bekende Australische hockeyer, in Parijs aangehouden. Craig wordt beschuldigd van het proberen te kopen van cocaïne op straat. De arrestatie vond plaats in het negende arrondissement van de Franse hoofdstad.

Bevestiging door het Australisch Olympisch Comité

Het Australisch Olympisch Comité (AOC) heeft de arrestatie van Craig bevestigd. Het comité heeft verklaard dat Craig momenteel niet wordt vervolgd en dat zij de zaak nauwlettend volgen. Ze hebben aangekondigd hem te ondersteunen tijdens dit proces.

Nieuwsbericht van Europe 1

Het nieuws over Craig’s arrestatie en de betrokken cocaïnetransactie werd door misdaadjournalist Jean-Baptiste Marty van radiozender Europe 1 naar buiten gebracht. Marty meldde dat Craig was betrapt in een straatdeal in Parijs, wat leidde tot zijn arrestatie.

Drugsbeslag en Verdachten

Naast Craig werd ook een drugsdealer aangehouden. Deze dealer had 75 ecstasypillen en zeven zakjes cocaïne bij zich. Gezien de grote hoeveelheid drugs is de zaak overgedragen aan gespecialiseerde agenten die de verdere afhandeling van de zaak zullen verzorgen.

De autoriteiten blijven het onderzoek naar de drugsdeal en de betrokkenen voortzetten.