Ontwikkelingen en nieuwe verdachte rond bomaanslag op Taylor Swift-concert in Wenen

De Oostenrijkse autoriteiten hebben recent een derde verdachte aangehouden in verband met de verijdelde aanslag op een Taylor Swift-concert in Wenen.

Deze 18-jarige man uit Irak kende de 19-jarige hoofdverdachte, die eerder deze week werd opgepakt.

Bekentenis van de Hoofdverdachte

De 19-jarige hoofdverdachte, die zich bij Islamitische Staat (IS) had aangesloten, heeft bekend dat hij van plan was om zichzelf op te blazen tijdens het concert van Taylor Swift. Deze bekentenis heeft de ernst van de dreiging onderstreept.

17-jarige Medeverdachte

De 17-jarige medeverdachte, die recent een baan had aangenomen op de locatie van het concert, is ook bekend met de hoofdverdachte. Zijn betrokkenheid bij de zaak is nog in onderzoek.

Ontdekking van Explosieven en Wapens

Bij een doorzoeking van het huis van de 19-jarige hoofdverdachte werden explosieven gevonden. De plannen van de verdachten omvatten zowel een explosie als het gebruik van messen om mensen buiten het stadion te verwonden of te doden.

Annulering van Concerten

Als gevolg van de ernstige dreiging zijn de drie geplande concerten van Taylor Swift in Wenen afgelast. Deze beslissing heeft geleid tot teleurstelling onder haar fans, die bekend staan als de Swifties.