Politie pakt verdachte in groot onderzoek naar reeks babbeltrucs

Op vrijdag 9 augustus heeft de politie een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in Oud-Beijerland.

De aanhouding is het resultaat van een grootschalig onderzoek naar babbeltrucs, uitgevoerd door het basisteam Hoeksche Waard, het flexteam en de recherche van Zuid-Holland-Zuid.

De verdachte blijkt betrokken te zijn bij een reeks oplichtingspraktijken gericht op kwetsbare ouderen in onder andere Numansdorp, Oud-Beijerland en Strijen.

Methode van de Verdachte

De verdachte gebruikte verschillende smoesjes om binnen te komen bij zijn slachtoffers. Hij deed zich voor als iemand die ramen of kozijnen kwam controleren, of als iemand die inspecties uitvoerde in verband met geplande renovatiewerkzaamheden. Zijn overtuigende werkkleding droeg bij aan zijn geloofwaardigheid. Terwijl hij zogenaamd werkzaamheden verrichtte, doorzocht hij de woningen op zoek naar waardevolle spullen en vertrok vervolgens met de buit.

Aangetroffen Bewijsmateriaal

Na de aanhouding werd de woning waar de verdachte verbleef doorzocht. Tijdens deze doorzoeking zijn een aantal sieraden aangetroffen. Het is nog niet duidelijk van welke slachtoffers deze sieraden afkomstig zijn. De politie zal verder onderzoek doen naar de herkomst van de gevonden goederen.

Juridische Volgorde

De 44-jarige man wordt op dinsdag 13 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris. De vervolging en verdere juridische stappen zullen worden bepaald op basis van de bevindingen van het onderzoek.

Impact op Slachtoffers

De babbeltrucs van de verdachte hebben een aanzienlijke emotionele impact gehad op de slachtoffers, vooral omdat veel van de gestolen sieraden een grote sentimentele waarde hadden. De politie blijft zich inzetten voor het herstel van recht en veiligheid voor de getroffen ouderen.