Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

YouTuber aangehouden voor koken curry met pauwenvlees

YouTuber Kodam Pranay Kumar is in India gearresteerd na het maken van een curry met wat hij beweerde pauwenvlees te gebruiken.

Pauwen zijn een beschermde diersoort en de nationale vogel van India, wat leidde tot publieke verontwaardiging.

Video en Reacties

De video, die veel aandacht trok, toonde Kumar terwijl hij de curry bereidde en consumeerde. De titel van de video suggereerde dat het vlees pauwenvlees was, wat zorgde voor grote verontwaardiging onder de kijkers en dierenbeschermers.

Verdediging van Kumar

Kumar heeft verklaard dat het vlees in werkelijkheid kip was en dat de titel van de video misleidend was om kijkers aan te trekken. Hij ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen pauwenvlees is gebruikt.

Onderzoek en Bewijsmateriaal

De lokale autoriteiten hebben Kumar’s woning doorzocht en restanten van de curry in beslag genomen. Ook is zijn telefoon in beslag genomen. Beelden op de telefoon zouden echter wijzen op het gebruik van pauwenvlees. De curryresten zijn naar een laboratorium gestuurd voor verdere analyse om het type vlees te bevestigen.

Huidige Status

Kumar verblijft momenteel veertien dagen in voorarrest. De video is inmiddels van het internet verwijderd.

Mogelijke Gevolgen

Als het onderzoek bevestigt dat het vlees daadwerkelijk pauwenvlees was, kan Kumar geconfronteerd worden met een zware straf. De blauwe pauw is een bedreigde soort in India en wordt als nationaal symbool beschouwd, wat het gebruik van zijn vlees bijzonder gevoelig maakt.