© Pexels

Amerikaanse sergeant bekent doorverkopen informatie aan China voor 200 dollar

Een Amerikaanse sergeant, Korbein Schultz, heeft toegegeven militaire informatie te hebben verkocht aan een contactpersoon in Hongkong.

Deze onthullingen hebben geleid tot serieuze zorgen over de beveiliging van gevoelige informatie binnen het Amerikaanse leger.

Arrestatie in Kentucky

Schultz, 24 jaar oud, werd eerder dit jaar gearresteerd op Fort Campbell, een militaire basis in Kentucky. Zijn arrestatie volgde op een onderzoek naar zijn betrokkenheid bij het delen van geclassificeerde informatie met een individu dat mogelijk banden heeft met de Chinese overheid.

Geheime Informatie Tegen Betaling

Sinds 2022 zou Schultz herhaaldelijk militaire geheimen hebben doorgespeeld. In ruil voor deze informatie ontving hij in totaal ongeveer 38.000 euro. De gedeelde gegevens omvatten onder andere strategische lessen uit de oorlog in Oekraïne, inzichten over de verdediging van Taiwan, en details over diverse wapensystemen en militaire tactieken.

Een Groeiende Samenwerking

Wat begon met een enkele betaling van 200 dollar, groeide uit tot een langdurige samenwerking. Schultz verkocht uiteindelijk minstens veertien keer gevoelige informatie aan zijn contactpersoon in Hongkong.

Verandering van Pleidooi

Hoewel Schultz aanvankelijk onschuldig pleitte, besloot hij onlangs zijn schuld te bekennen. Deze pleitverandering vond plaats vorige maand en heeft de weg vrijgemaakt voor zijn veroordeling.

Dreigende Gevangenisstraf

De sergeant wordt nu geconfronteerd met ernstige aanklachten, waaronder samenzwering en de illegale verkoop van militaire documenten. Deze misdrijven kunnen resulteren in een gevangenisstraf van tientallen jaren. De definitieve strafmaat zal begin volgend jaar worden vastgesteld.