© Instagram

Explosies bij familie 17-jarige verdachte doodschieten man bij schietpartij Schiedam

De politie doet onderzoek naar explosies bij de familie van een 17-jarige verdachte van het doodschieten van een man in Schiedam.

De jongen die in verband wordt gebracht met het dodelijke schietincident in Schiedam, is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft besloten dat de verdachte voorlopig 14 dagen langer in hechtenis blijft. Het schietincident vond plaats in de vroege ochtend van maandag 12 augustus 2024 en resulteerde in de dood van een 27-jarige man uit Schiedam.

Het Schietincident

Rond 05:45 uur op maandagochtend reageerden agenten op een melding in de Piersonstraat in Schiedam. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een zwaargewonde man aan in een auto. Het slachtoffer, een 27-jarige inwoner van Schiedam, had een schotwond en werd onmiddellijk door de hulpdiensten gereanimeerd. Helaas overleed de man ter plekke aan zijn verwondingen. Naar aanleiding van dit incident is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingezet, dat sindsdien intensief onderzoek doet naar de toedracht van het schietincident.

Escalerende Situatie: Explosies bij Familie van Verdachte

Sinds het fatale schietincident hebben zich drie explosies voorgedaan bij de woning van de familie van de verdachte. Deze escalatie heeft geleid tot een intensivering van het onderzoek door het TGO-team. De politie zet nu alles op alles om zowel de daders van deze explosies op te sporen als verdere incidenten te voorkomen. De reeks van gebeurtenissen heeft de situatie verder verergerd, waardoor de politie extra alert is.

Oproep voor Getuigen en Informatie

De politie roept iedereen die meer informatie heeft over het schietincident of de daaropvolgende explosies op om zich te melden. Alle relevante informatie kan cruciaal zijn voor het verdere verloop van het onderzoek en de veiligheid van betrokkenen.