Ontsnapte TBS’er uit Utrecht na twee dagen op de vlucht aangehouden

Een 31-jarige tbs’er die eerder deze week ontsnapte tijdens zijn begeleid verlof in Utrecht, is vanmiddag door de politie aangehouden bij de Brabanthallen in Den Bosch. Dit meldt het Openbaar Ministerie.

Ontsnapping Tijdens Begeleid Verlof

De man zat vast in de Dr. Henri van der Hoevenkliniek in Utrecht, een kliniek voor forensische psychiatrie. Tijdens een begeleid verlof op dinsdag wist hij te ontkomen op het Jaarbeursplein in Utrecht. Zijn ontsnapping leidde tot een grootschalige zoektocht, waarbij een speciaal opsporingsteam van de politie werd ingeschakeld.

Twee Dagen Onderzoek en Opsporing

Na een intensieve zoektocht van twee dagen, wisten de autoriteiten de man uiteindelijk te lokaliseren en op te pakken bij de Brabanthallen in Den Bosch. Details over hoe de politie hem wist te traceren zijn nog niet bekendgemaakt. De aanhouding brengt een einde aan een situatie die voor veel onrust zorgde.

De tbs’er zal waarschijnlijk teruggebracht worden naar de kliniek in Utrecht, waar aanvullende maatregelen genomen zullen worden om herhaling te voorkomen. Het Openbaar Ministerie zal nader onderzoek doen naar de omstandigheden van zijn ontsnapping.