Verdachte steekpartij Weert neergeschoten door politieagenten

In Weert heeft de politie donderdagavond een verdachte neergeschoten die betrokken was bij een steekincident op de Nieuwe Markt.

Het incident vond plaats rond 20.40 uur, toen een voorbijganger de hulp van een surveillerende agent inriep. Voor de ogen van de agent werd de hulpvrager benaderd en vervolgens aangevallen door twee mannen.

Aanval op de Nieuwe Markt

De situatie escaleerde snel toen de agent tevergeefs probeerde de mannen uit elkaar te halen. Een van de verdachten duwde het slachtoffer, terwijl de andere verdachte meerdere keren met een voorwerp op de hulpvrager instak.

Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen weigerde de verdachte te stoppen met de aanval, waardoor de agent genoodzaakt was zijn dienstwapen te gebruiken. De verdachte werd hierbij in de buik geschoten en raakte gewond. Hij is met een niet-levensbedreigende schotwond naar het ziekenhuis gebracht.

Verdachte Op de Vlucht, Politie Zet Onderzoek Voort

Na het schietincident wist de tweede verdachte te vluchten, waarna het slachtoffer achter hem aanging. Het slachtoffer is inmiddels teruggevonden, maar de politie is nog altijd op zoek naar de voortvluchtige verdachte. De politie heeft een signalement vrijgegeven: het gaat om een man met een getint uiterlijk, die een donker shirt droeg ten tijde van het incident.

Onderzoek Door Rijksrecherche

In lijn met de protocollen wordt er een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche naar de omstandigheden waaronder de politieagent zijn wapen heeft gebruikt. Dit onderzoek is standaardprocedure wanneer een politieambtenaar zijn dienstwapen inzet. De politie roept getuigen op zich te melden als zij informatie of beeldmateriaal hebben dat kan helpen in het onderzoek.