© Instagram

Tien vuurwapens per toeval aangetroffen in Rotterdam na melding inbraak

Op donderdagmiddag 15 augustus heeft de politie tien vuurwapens in beslag genomen aan het Robbenoordplein in Rotterdam.

De wapens werden ontdekt in een schuur na een melding over een inbraak in meerdere schuren in de omgeving. De politie onderzoekt de herkomst van de vuurwapens, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Onderzoek en Doorzoeking

Nadat de vuurwapens in de schuur waren aangetroffen, besloot de politie ook de bijbehorende woning te doorzoeken. Deze doorzoeking werd uitgevoerd door het Team Parate Eenheid, een gespecialiseerde eenheid van de politie. In de woning werden geen verdere bijzonderheden aangetroffen. De Forensische Opsporing heeft vervolgens de schuur grondig onderzocht.

Vervolgonderzoek

De politie heeft de vuurwapens in beslag genomen en is een onderzoek gestart om te achterhalen wie de eigenaar is van de schuur en de aangetroffen wapens. Er wordt gekeken naar de achtergrond van de zaak, inclusief de mogelijke betrokkenheid van de eigenaar van de woning bij het bezit van de wapens.

Het onderzoek loopt nog en de politie roept eventuele getuigen of personen met informatie op om zich te melden, zodat zij meer duidelijkheid kunnen krijgen over de situatie en betrokken partijen.