© Instagram

Drugslab productie synthetische drugs ontdekt en ontmanteld na inval DSI in bedrijfspand

Op vrijdagmiddag 17 augustus heeft de politie in een bedrijfspand aan het Rondven in Maarheeze een productielocatie voor synthetische drugs ontdekt.

Hoewel het lab op dat moment niet in werking was en er niemand aanwezig was, leidde het lopende onderzoek later die dag tot de aanhouding van een verdachte. Het onderzoek naar de productie en distributie van deze drugs gaat ook zaterdag onverminderd door.

Informatie en Betreden van het Pand

De ontdekking van het drugslab volgde op informatie die de politie had ontvangen, wat aanleiding gaf om poolshoogte te nemen bij het betreffende pand. Bij aankomst constateerden de agenten al snel signalen die wezen op de aanwezigheid van een productielocatie voor drugs. Vanwege de onduidelijkheid over de situatie binnen en de mogelijke aanwezigheid van personen, werd het pand betreden door leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Zij troffen binnen een volledig uitgerust, maar niet-operationeel, laboratorium aan.

Ontmanteling van het Lab en Aanhouding van een Verdachte

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) werd opgeroepen om het lab in samenwerking met forensische specialisten te ontmantelen. Aan het einde van de avond werd het pand afgesloten en verzegeld, waarna het gedurende de nacht werd bewaakt. De volgende ochtend werd het onderzoek hervat, waarbij de aangetroffen goederen en drugs werden afgevoerd en vernietigd.

Tijdens het onderzoek kwam een 28-jarige man uit Budel in beeld als verdachte. Hij werd aan het einde van de vrijdagmiddag in zijn woning aangehouden en is in verzekering gesteld. Bij de doorzoeking van zijn woning zijn diverse gegevensdragers en wapens gevonden, die in beslag zijn genomen voor verder onderzoek.

Voortzetting van het Onderzoek

Het onderzoek naar de productielocatie en de betrokkenen zal naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen. Hoewel de directe werkzaamheden ter plaatse worden afgerond, blijft de politie actief bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal en het achterhalen van de verantwoordelijken voor het drugslab. Op dit moment kan de politie vanwege het onderzoeksbelang geen verdere details vrijgeven, om het onderzoek niet te belemmeren.

Dit incident onderstreept opnieuw de uitdagingen waarmee de politie wordt geconfronteerd bij de bestrijding van de productie van synthetische drugs, en benadrukt het belang van voortdurende waakzaamheid en samenwerking binnen verschillende opsporingsdiensten.