De 44-jarige agent Derek Chauvin verdacht van de moord op George Floyd. © Mugshot

Ex agent Chauvin in zaak George Floyd overgeplaatst na 22 steken lid Mexicaanse maffia bij steekpartij

Derek Chauvin, de voormalige politieagent die werd veroordeeld voor de moord op George Floyd, is recent overgeplaatst van de federale gevangenis in Tucson, Arizona, naar een facility in Oklahoma City.

Deze verplaatsing volgt op een ernstig steekincident waarbij Chauvin gewond raakte. Een lid van de Mexicaanse maffia stak de ex agent 22 keer.

Reden voor Verplaatsing

De overplaatsing lijkt een reactie te zijn op de veiligheidsproblemen die naar voren kwamen na een steekpartij vorig jaar. Chauvin werd door een mede-invader 22 keer verwond met een geïmproviseerd mes, wat leidde tot zijn tijdelijke verplaatsing.

Veiligheidsproblemen

De steekpartij en de verwondingen die Chauvin opliep hebben geleid tot zorgen over zijn veiligheid in zijn vorige locatie. De tijdelijke verplaatsing naar Oklahoma City is bedoeld om hem te beschermen tegen verdere bedreigingen.

Huidige Status en Toekomst

Op dit moment is het nog onduidelijk waar Chauvin permanent zal worden geplaatst. De verplaatsing naar Oklahoma City is bedoeld als tijdelijke oplossing terwijl de autoriteiten een geschikte lange termijn oplossing zoeken.

Incident en Achtergrond

Na de steekpartij werd Chauvin naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling, maar hij werd enkele dagen later ontslagen. Chauvin’s wereldwijde bekendheid kwam door zijn betrokkenheid bij de dood van George Floyd in Minneapolis, wat leidde tot zijn veroordeling voor moord en andere aanklachten.