Blokken cocaine
20 kilo blokken cocaïne. (Foto ter illustratie)

Lading azijnzuur anhydride gebruikt bij productie drugs gestolen in Rotterdam

Op vrijdag 2 augustus werd een lading azijnzuur anhydride gestolen aan de Westgeulstraat in Rotterdam.

Azijnzuur anhydride is een cruciale grondstof voor de productie van verdovende middelen, wat deze diefstal bijzonder zorgwekkend maakt.

Vondst en Aanhoudingen

Een deel van de gestolen lading werd op donderdag 8 augustus teruggevonden in een pand aan de Harderwijkerweg in Ermelo. Het politieonderzoek leidde tot deze vondst na een eerdere aanhouding van een verdachte vrachtwagenchauffeur op dinsdag 6 augustus.

De 47-jarige man uit België werd aangehouden op verdenking van ladingdiefstal, maar had op dat moment de gestolen lading niet bij zich. De rechter-commissaris heeft besloten dat hij langer vast blijft.

Verdere Onderzoek en Zoektocht

De politie is nog steeds op zoek naar het resterende deel van de gestolen lading. Er wordt onderzocht of de lading is overgepompt in IBC-containers of (blauwe) vaten zonder etiketten. Het onderzoek richt zich ook op het betrokken bedrijf in Ermelo, en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Informatie Gezocht

De politie vraagt iedereen die mogelijk informatie heeft over de vermiste lading of de betrokkenheid van andere personen of bedrijven, om zich te melden. Tips en aanwijzingen kunnen cruciaal zijn voor het vervolgonderzoek.