© Pexels / Pixabay

Vier gevangenen proberen via gat in cel te ontsnappen uit gevangenis België

In een opmerkelijke ontsnappingspoging uit de gevangenis van Wortel, België, hebben vier gevangenen geprobeerd te ontsnappen door een gat in de muur van hun cel te maken.

De gevangenen gebruikten isolatieplaten en vermoedelijk bestek als gereedschap om de bakstenen muur te doorbreken en het cement eruit te krabben.

Plannen en Mislukking

De gevangenen hadden plannen om het gevangenisterrein te verlaten door met behulp van lakens over het hek te klimmen. Helaas werden ze onderschept voordat ze hun ontsnappingspoging volledig konden uitvoeren.

Andere Pogingen

Terwijl de vier gevangenen bezig waren met hun ontsnapping, probeerden andere gedetineerden in een aangrenzende cel op hun beurt een soortgelijke ontsnappingsroute door een gat in hun eigen celmuur te maken.

Locatie en Gevolgen

De ontsnapping vond plaats in de gevangenis van Wortel, gelegen nabij de Nederlandse grens. Hoewel ontsnappen op zich niet strafbaar is in België, kunnen de gedetineerden extra straffen krijgen voor de vernielingen die tijdens de ontsnappingspoging zijn veroorzaakt.

De vier gevangenen, van Marokkaanse afkomst, wachtten op repatriëring naar Marokko en kunnen mogelijk een langere straf tegemoetzien door de aangerichte schade.