Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Viertal onder schot aangehouden door arrestatieteam na per ongeluk ‘volgen’ prinses Amalia

Begin deze maand zijn vier mannen door een arrestatieteam in België aangehouden nadat zij precies dezelfde route hadden gereden als kroonprinses Amalia, van Amsterdam naar Antwerpen.

De arrestatie vond plaats in het kader van verhoogde beveiligingsmaatregelen rondom de prinses, wat tot grote verwarring leidde bij de mannen die geen idee hadden dat hun route overeenkwam met die van de koninklijke escorte.

Inzittenden, Onder Schot Genomen

Een van de inzittenden was de bekende radio-dj Serginio Piqué. Samen met drie andere mannen werd hij door de Belgische politie klemgereden en onder schot genomen. Beelden van de arrestatie verschenen snel op sociale media, wat de situatie nog meer in de schijnwerpers zette.

Onderzoek en Ondervraging

Na hun aanhouding werden Piqué en zijn vrienden een uur lang ondervraagd in een politiebusje. Volgens hun advocaat, Vito Shukrula, was de ondervraging intensief, maar de mannen werden uiteindelijk vrijgelaten nadat duidelijk werd dat zij niets met de kroonprinses of een dreiging tegen haar te maken hadden. Het incident is een direct gevolg van de zorgvuldige beveiliging rondom kroonprinses Amalia, vooral gezien de gelijke route die werd gevolgd door beide voertuigen.

Reactie van Serginio Piqué

Serginio Piqué heeft via zijn advocaat gereageerd op het incident. In een interview met Het Parool gaf hij aan geschrokken te zijn van de aanhouding en benadrukte hij dat hij en zijn vrienden niets verkeerds hadden gedaan. De dj, die zich totaal niet bewust was van de aanwezigheid van de prinses op dezelfde route, benadrukte dat het een zeer ongemakkelijke ervaring was.

Context: Verhoogde Beveiliging Rondom Kroonprinses Amalia

De aanhouding werd waarschijnlijk veroorzaakt door de verhoogde beveiligingsmaatregelen rondom de Nederlandse kroonprinses, vooral in het licht van recente dreigingen en veiligheidsrisico’s die de koninklijke familie betreffen. De zorgvuldigheid waarmee de route werd gevolgd door de beveiligingstroepen leidde uiteindelijk tot deze onverwachte arrestatie.

Het voorval onderstreept de spanningen en de verhoogde alertheid rondom de beveiliging van prominente publieke figuren, en hoe gemakkelijk misverstanden kunnen ontstaan wanneer burgers per ongeluk in de buurt van beveiligde konvooien komen.