Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Kind (3) valt uit raam Rotterdam, politie onderzoekt 5de incident in drie weken

In Rotterdam is donderdagavond een driejarig meisje ernstig gewond geraakt toen ze uit een raam viel.

Het meisje is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar haar toestand momenteel zorgelijk is. De politie onderzoekt hoe het meisje precies ten val is gekomen en roept eventuele getuigen op om zich te melden.

Al Vijf Kinderen Gevallen in Drie Weken

Het incident met het driejarige meisje is het vijfde geval in slechts drie weken tijd waarin een jong kind in Rotterdam en omgeving van een balkon of uit een raam is gevallen. Vorige week viel een baby van één jaar van vier hoog naar beneden, waarbij het kind ernstig letsel opliep. Ook deze zaak wordt onderzocht door de politie vanwege onduidelijkheden over de toedracht.

Eerdere Incidenten in Rotterdam en Vlaardingen

Naast het meisje van drie en de baby van één, zijn er de afgelopen weken nog drie andere kinderen uit een raam of van een balkon gevallen. Eind juli viel een vierjarig kind uit een raam in Rotterdam, gevolgd door een vijfjarig kind in Vlaardingen. Beide kinderen raakten ernstig gewond. Een zesjarig meisje viel vorige week van een balkon in Rotterdam, maar was wel aanspreekbaar na het incident.

Politie Onderzoekt Mogelijke Oorzaken

De politie heeft aangegeven dat in drie van de vijf gevallen vermoedelijk sprake is van een ongeluk. Echter, de exacte omstandigheden rondom de valpartijen van het driejarige meisje en de éénjarige baby worden nog verder onderzocht, omdat de toedracht in deze gevallen onduidelijk is.

Oproep aan Getuigen

Gezien de ernst van de situatie en het aantal vergelijkbare incidenten in korte tijd, roept de politie mensen die iets gezien of gehoord hebben, op om zich te melden. Alle informatie kan helpen om een beter beeld te krijgen van hoe deze tragische ongelukken hebben kunnen gebeuren.