Motorrijder ernstig gewond na aanrijding bij straatrace, politie zoekt getuigen

Zaterdagmiddag 24 augustus 2024 is een motorrijder ernstig gewond geraakt bij een incident op de Crogtdijk in Breda, nabij de kruising met de Konijnenberg en het begin van de Backer en Ruebweg.

De politie kreeg rond 12.00 uur meldingen van een ernstig ongeluk waarbij een motorrijder betrokken was. Volgens de eerste rapporten zou het gaan om een straatrace tussen de motor en een auto, waarbij de motorrijder ten val is gekomen.

Onderzoek en Oproep aan Getuigen

De politie is onmiddellijk gestart met een uitgebreid onderzoek naar het incident. Het vermoeden bestaat dat de motorrijder, een 23-jarige man uit Gorinchem, en de bestuurder van een snelle Volkswagen Polo elkaar uitdaagden voor een straatrace. Dit zou zijn begonnen op de Nieuwe Kadijk in de richting van de rijksweg A16. Tijdens het racen ging het mis, wat resulteerde in de val van de motorrijder, terwijl de bestuurder van de auto ervandoor ging.

De politie roept nu getuigen op die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van het incident tussen 11.45 en 12.15 uur op zaterdag 24 augustus 2024. Er wordt specifiek gezocht naar informatie over de betrokken auto, waarvan vermoedelijk het kenteken kan worden achterhaald met behulp van camera’s in de omgeving. Echter, directe getuigenverklaringen kunnen cruciale informatie opleveren om de bestuurder te identificeren.

Hulpdiensten en Verdere Acties

De gewonde motorrijder is ter plekke door ambulancemedewerkers gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie zet haar onderzoek voort en vraagt iedereen die meer weet over het incident, of die mogelijk het kenteken van de betrokken Volkswagen Polo kent, om contact op te nemen.

Dit incident heeft geleid tot een intensieve zoektocht naar de voortvluchtige automobilist, en de politie benadrukt het belang van getuigenverklaringen om de toedracht van het ongeluk volledig te kunnen achterhalen en gerechtigheid te laten geschieden voor de betrokkenen.