Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Oprichter Binance van gevangenis overgeplaatst naar ‘halfway house’

Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, de voormalige CEO van Binance, is overgeplaatst van de gevangenis FCI Lompoc II naar het RRM Long Beach halfway house in Californië.

Hoewel er onder gebruikers van X (voorheen Twitter) veel opwinding ontstond over zijn vermeende vrijlating, is CZ nog niet volledig vrij.

Wat is een Halfway House?

RRM Long Beach is een ‘Residential Reentry Management (RRM) field office’, vaak aangeduid als een ‘halfway house’. Deze faciliteit is ontworpen om gevangenen te helpen bij hun re-integratie in de maatschappij terwijl ze hun straf nog uitzitten. CZ bevindt zich nu in een omgeving met minder strenge regels dan een traditionele gevangenis, maar hij blijft nog steeds onder toezicht en moet zich aan de gestelde voorwaarden houden.

Verwarring Over Vrijlatingsdatum

Er ontstond verwarring onder CZ’s volgers, met velen die dachten dat hij op 30 augustus zou worden vrijgelaten. Dit misverstand kwam voort uit de veroordelingsdatum van 30 april. Omdat CZ echter pas eind mei daadwerkelijk werd opgesloten, moet hij nog 38 dagen van zijn straf uitzitten. Zijn definitieve vrijlatingsdatum is nu vastgesteld op 29 september.

Wat Betekent Dit voor CZ?

Hoewel de verhuizing naar een halfway house een stap dichter bij volledige vrijheid betekent, moet CZ nog steeds zijn straf uitzitten en zich aan de strikte regels houden die in deze faciliteiten gelden. Pas na 29 september zal CZ officieel vrij zijn en zijn straf volledig hebben uitgezeten.

Changpeng Zhao’s verhuizing naar een halfway house is een teken dat hij zijn straf bijna heeft voltooid, maar hij is nog niet vrij. De focus ligt nu op zijn volledige re-integratie in de maatschappij, en het aftellen naar zijn uiteindelijke vrijlating op 29 september gaat door.