Man uit Arnhem gepakt voor postpakket met 160.000 euro aan XTC tussen kattenvoer

Op 27 augustus heeft het HARP-team, een samenwerkingsverband tussen de politie, Douane en het Openbaar Ministerie, een 52-jarige man uit Arnhem opgepakt.

De man wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet door opzettelijk verdovende middelen naar het buitenland te verzenden.

Ontdekking van de Drugssmokkel

Op 10 juli 2024 onderschepte de Douane tijdens een controle in een postcentrum in Den Haag een pakket dat tussen kattenvoer meer dan achttien kilogram XTC bevatte. De drugs, met een straatwaarde van 160.000 euro, waren bestemd voor Maleisië. De vondst leidde tot een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van een officier van justitie in Den Haag.

Onderzoek en Ontwikkeling

Het HARP-team, dat in februari begon met zijn werkzaamheden, kwam de verdachte in het onderzoek tegen. Het onderzoek onthulde dat het pakket op 8 juli was gepost. De frequentie van onderscheppingen van postpakketten met drugs uit Nederland heeft geleid tot de oprichting van dit gespecialiseerde team, dat zich richt op het opsporen en vervolgen van criminelen die drugs per post versturen naar het buitenland.

HARP-team en Toekomstige Acties

Het HARP-team speelt een cruciale rol in de bestrijding van internationale drugssmokkel via postpakketten. Met de arrestatie van de Arnhemmer wordt een belangrijke stap gezet in het aanpakken van de groeiende problematiek rondom drugstransporten per post. Het team blijft zich inzetten voor het opsporen van soortgelijke criminele activiteiten en het versterken van de internationale samenwerking tegen drugsmokkel.