Politie waarschuwt voor pogingen babbeltrucs nepagenten in Utrecht

Op dinsdag 27 augustus zijn diverse bewoners van Utrecht telefonisch benaderd door personen die zich voordeden als politieagenten.

Deze bewoners doorzagen de babbeltruc en deden direct melding of aangifte van poging tot oplichting bij de politie.

Gebieden en Werkwijze van de Oplichters

De telefoontjes werden gepleegd naar bewoners van verschillende straten in Utrecht, waaronder de Opaalweg, Lombokstraat, Julianaweg, Van Diemenstraat en Cervanteslaan. De oplichters vertelden de bewoners dat er verdachten waren aangehouden die geld, sieraden en een briefje met het adres van de bewoner bij zich zouden hebben.

Vervolgens werd gesuggereerd dat er nog medeverdachten actief waren, die mogelijk van plan waren om in te breken bij de gebelde bewoner. De oplichters vroegen de bewoners of zij waardevolle goederen in huis hadden en boden aan om langs te komen om deze veilig te stellen.

Advies van de Politie

De politie adviseert om bij een dergelijk telefoontje niet in te gaan op de voorstellen van de oplichters en direct contact op te nemen met de politie. Mocht er sprake zijn van een zichtbaar telefoonnummer, wordt aanbevolen dit nummer te noteren en door te geven bij de melding.

De meldingen van deze babbeltrucs onderstrepen het belang van waakzaamheid onder bewoners om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van dergelijke oplichtingspraktijken.