VIDEO: Crimineel met DHL jasje maakt op sluwe wijze voor tonnen euro’s buit in Helmond

Op 7 mei 2024 heeft een onbekende vrachtwagenchauffeur een aanzienlijke lading gestolen bij een logistiek bedrijf in Helmond.

De dader, die zich voordeed als een medewerker van DHL, wist een lading ter waarde van honderdduizenden euro’s te ontvreemden.

Beschrijving van de Dader

De dader droeg een DHL-achtige jas en vertoonde zelfverzekerd gedrag. Hij reed in een witte MAN-trekker met een witte oplegger. De kentekenplaten van de vrachtwagen bleken gestolen te zijn in Rotterdam, wat de zaak verder compliceert.

Aangetroffen Vrachtwagen

De witte vrachtwagencombinatie die bij de diefstal werd gebruikt, werd in het laatste weekend van augustus aangetroffen in Klundert. Het voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek door de politie.

Politieonderzoek

De politie is bezig met een onderzoek naar de reisroute van de vrachtwagencombinatie en probeert te achterhalen wie mogelijk gebruik heeft gemaakt van het voertuig. Er wordt vermoed dat de dader deel uitmaakt van een grotere organisatie die betrokken is bij soortgelijke diefstallen.

Oproep tot Tips

De politie doet een oproep aan het publiek voor tips over de chauffeur, de vrachtwagencombinatie, of andere relevante informatie. Tips kunnen anoniem worden doorgegeven of vertrouwelijk besproken worden met een medewerker van het Team Nationale Inlichtingen. Uw informatie kan cruciaal zijn voor het oplossen van deze zaak.