Huurmoordenaars van beruchte ‘Los Choneros’ aangehouden in onderzoek liquidatie

In Ecuador zijn huurmoordenaars van een brute bende aangehouden voor het uitvoeren van een liquidatie.

De politie in Portoviejo heeft recentelijk drie vermoedelijke leden van de gewapende criminele organisatie ‘Los Choneros’ gearresteerd.

Deze arrestaties houden verband met een gewelddadige moord in de provincie Manabí, een regio die al geruime tijd wordt geteisterd door criminele activiteiten.

Verdachten Gelinkt aan Gewelddadige Moord

De drie verdachten worden specifiek beschuldigd van betrokkenheid bij een brute moord in Manabí. De politie heeft aangegeven dat de arrestaties het resultaat zijn van een intensief onderzoek naar de activiteiten van ‘Los Choneros’, een groep die verantwoordelijk wordt gehouden voor tal van gewelddadige misdaden in de regio.

Strafblad van Twee Verdachten

Twee van de aangehouden mannen hebben een uitgebreide strafblad, met eerdere veroordelingen voor ernstige misdrijven zoals drugshandel, diefstal en zelfs ontsnapping uit detentie. Hun betrokkenheid bij de criminele organisatie ‘Los Choneros’ maakt hen tot belangrijke doelwitten in het politieonderzoek.

Voortzetting van het Onderzoek

De arrestaties worden gezien als een significante stap in het onderzoek naar de gewelddadige activiteiten van ‘Los Choneros’. De politie heeft bevestigd dat het onderzoek doorgaat, met als doel om meer leden van de organisatie op te sporen en verdere misdrijven te voorkomen. De autoriteiten blijven vastberaden om de criminele invloed van deze organisatie in de regio te beperken.

Met deze recente arrestaties hoopt de politie een belangrijke slag te hebben geslagen in de strijd tegen georganiseerde misdaad in Manabí.