Nieuwe aanhouding in datingapp Grindr mishandelingszaak: vierde minderjarige gepakt

De politie heeft dinsdag 27 augustus opnieuw een minderjarige jongen gearresteerd in verband met de gewelddadige berovingen die plaatsvonden via de datingapp Grindr.

In deze zaak werden eerder al drie minderjarige jongens aangehouden, nadat zij op maandagavond 24 juni een man hadden mishandeld en mogelijk beroofd bij een ontmoeting die via Grindr was geregeld.

Achtergrond van de Aanhoudingen

De slachtoffers in deze zaak dachten via Grindr een afspraak te hebben gemaakt met een andere man, maar werden op de afgesproken locatie, in de buurt van de Tanitstraat, in plaats daarvan aangevallen door de minderjarige verdachten. De drie jongens die eerder werden opgepakt, zitten nog steeds vast. Uit het politieonderzoek bleek dat deze jongens mogelijk betrokken waren bij meerdere soortgelijke berovingen.

Aanhouding van de Vierde Verdachte

Tijdens het lopende onderzoek kwam de politie een vierde verdachte op het spoor. De 15-jarige jongen uit Almere is gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een van de gewelddadige berovingen. Hij is inmiddels verhoord en mag in afwachting van zijn proces thuis blijven.

Politie Zoekt Nog Steeds naar Slachtoffer van Zware Mishandeling

Ondanks de recente aanhoudingen zijn de politie en het Openbaar Ministerie (OM) nog steeds op zoek naar een man die mogelijk begin juni via Grindr een afspraak maakte en daarbij het slachtoffer werd van een ernstige mishandeling. Getuigen of mensen met informatie over deze mishandeling worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.

De zaak benadrukt het belang van voorzichtigheid bij het gebruik van datingapps en het regelen van ontmoetingen met onbekenden. De politie blijft de zaak onderzoeken en roept andere mogelijke slachtoffers op om zich te melden.