Blokken cocaine
20 kilo blokken cocaïne. (Foto ter illustratie)

Tientallen kilo’s blokken cocaïne, chemicaliën en geld gepakt bij inval Breda

Bij een inval in een bedrijfspand aan de Weidehek in Breda heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne, chemicaliën en contant geld aangetroffen.

Twee mannen uit Breda, van 31 en 54 jaar oud, zijn hierbij gearresteerd.

Verdachte Activiteit Leidt tot Inval

De politie kwam de illegale activiteiten op het spoor nadat rechercheurs donderdagavond een 31-jarige verdachte zagen wegrijden bij een loods aan de Weidehek. De agenten, die al vermoedden dat er drugsactiviteiten plaatsvonden in het pand, besloten de bestuurder te controleren. Bij deze controle werden twee pakketten met cocaïne ontdekt, wat leidde tot de onmiddellijke arrestatie van de man.

Inval in de Loods

De vondst van de cocaïne gaf de Officier van Justitie genoeg aanleiding om een inval in de loods te organiseren. Met ondersteuning van de Dienst Speciale Interventies (DSI) betrad het Flexteam Breda enkele uren later de bedrijfsruimte. In de loods werd een in werking zijnde cocaïneversnijdingslocatie aangetroffen.

Aanhoudingen en Vondsten

De 54-jarige huurder van de loods werd ter plaatse gearresteerd. Tijdens de doorzoeking van het pand, de voertuigen en de woningen van beide verdachten ontdekte de politie tientallen kilo’s cocaïne, honderden kilo’s versnijdingsmiddel en een grote hoeveelheid chemicaliën die gebruikt worden bij de productie van drugs. Ook werd er een aanzienlijke hoeveelheid contant geld in beslag genomen.

Vervolgonderzoek

De politie heeft de verdachten in hechtenis genomen en doet verder onderzoek naar de omvang en betrokkenheid bij de drugsactiviteiten. De inval en arrestaties vormen een belangrijke stap in de strijd tegen georganiseerde drugshandel in de regio.

Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, en de politie blijft de zaak nauwlettend volgen.