Brutale ongenodigde gast op tuinfeest sluipt stiekem woning binnen op zoek naar buit

In de nacht van zaterdag 31 augustus op zondag 1 september werd een tuinfeest aan de Watermolensteeg in Oisterwijk opgeschrikt door een onverwachte bezoeker.

Een 28-jarige man uit Budel wist ongezien het feestterrein binnen te dringen en vervolgens de woning in te sluipen, maar zijn poging om waardevolle spullen te stelen werd snel verijdeld.

Insluiping tijdens Tuinfeest

Rond 01.30 uur was het feest in volle gang in de tuin van een woning aan de Watermolensteeg. Te midden van de feestende menigte mengde de verdachte zich ongezien tussen de gasten en zag hij zijn kans schoon om naar binnen te glippen. Eenmaal in de woning begon de man met het vullen van een tas met allerlei spullen, in de hoop onopgemerkt te blijven.

Betrapt en Aangehouden

De verdachte werd echter betrapt door een van de aanwezigen toen hij bezig was met het verzamelen van de gestolen goederen. Niemand op het feest herkende de man, wat leidde tot onmiddellijke argwaan. De politie werd snel ingeschakeld en arriveerde kort daarna op de locatie. De man werd ter plekke aangehouden en zit momenteel vast voor verder onderzoek.

Het incident heeft de feestgangers flink opgeschrikt, maar dankzij het snelle handelen van de aanwezigen en de politie kon de situatie onder controle worden gebracht zonder dat er verdere schade of verlies werd geleden. De politie onderzoekt nu de achtergronden van de verdachte en zijn motieven voor de insluiping.