© Pexels / Pixabay

Vrouw ruim 5 jaar lang vastgehouden en misbruikt in varkensstal

Een schokkende zaak uit Polen heeft recentelijke internationale aandacht getrokken. Een 35-jarige man wordt beschuldigd van het meer dan vijf jaar vasthouden, mishandelen en seksueel misbruiken van een vrouw in een varkensstal.

Aanklacht en Situatie

De man wordt aangeklaagd voor het vasthouden van een vrouw, die nu 30 jaar oud is, sinds ze vijf jaar geleden via internet contact met hem maakte. De vrouw werd opgesloten in een oncomfortabele ruimte zonder verwarming, stromend water, elektriciteit, daglicht, of sanitaire voorzieningen. Haar voedsel- en waterinname was uiterst beperkt, wat haar toestand verder verergerde.

Mishandeling en Verlies van Vrijheid

Gedurende haar gevangenschap werd de vrouw regelmatig mishandeld. Ze werd geslagen, geschopt, geduwd, gewurgd en verbaal vernederd. Ook mocht ze geen contact met de buitenwereld onderhouden en droeg ze een bivakmuts wanneer ze de stal verliet, om haar identiteit te verbergen.

Gedwongen Seksuele Handelingen

De vrouw werd gedwongen tot seksuele handelingen met de man. Om te voorkomen dat ze zou sterven van ondervoeding, kreeg ze slechts minimaal voedsel, vaak alleen wanneer ze uitgeput was. Tijdens haar gevangenschap raakte ze zwanger en beviel in het ziekenhuis; het kind werd daarna ter adoptie afgestaan.

Medische Behandelingen en Ontdekking

Gedurende haar gevangenschap werd de vrouw meerdere keren naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandelingen, waaronder voor een gebroken arm, gebroken been en een beschadigde anus. Ondanks haar ernstige verwondingen durfde ze niets te zeggen over haar situatie uit angst voor verdere mishandeling. De mishandeling kwam aan het licht toen ze naar het ziekenhuis moest voor een ontwrichte schouder.

Artsen ontdekten andere verwondingen en schakelden de politie in, wat uiteindelijk leidde tot de ontdekking van haar traumatische situatie. De verdachte zit vast en ontkent alle aantijgingen. Het onderzoek is momenteel in volle gang.