Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Drie verdachten aangehouden in onderzoek naar omkoping en valsheid in geschrift

Op 20 augustus zijn twee mannen, een 60-jarige uit Vinkel en een 69-jarige uit Zeist, aangehouden op verdenking van omkoping en valsheid in geschrift.

Een derde verdachte, een 53-jarige man uit Zeist, werd op 26 augustus gearresteerd toen hij landde op Rotterdam The Hague Airport.

In het kader van het onderzoek zijn een bedrijfspand, de woningen en de vervoermiddelen van de verdachten doorzocht. Hierbij heeft de politie beslag gelegd op administratie, gegevensdragers, en diverse waardevolle goederen, waaronder drie panden, vijf vervoersmiddelen, kunst, contant geld, en dure sieraden.

De verdachten worden ervan beschuldigd betrokken te zijn bij een fraudezaak waarin de 60-jarige verdachte, in zijn functie als directeur, opgehoogde facturen goedkeurde van de bedrijven van de andere verdachten. Dit zou zijn voormalige werkgever hebben benadeeld. In ruil voor het goedkeuren van deze facturen zou de directeur diverse giften hebben ontvangen, waarmee onder andere kostbare sieraden en een duur paard zijn aangeschaft.

Als reactie op het incident heeft het benadeelde bedrijf de procedures voor het goedkeuren en betaalbaar stellen van facturen aangescherpt. Hoewel de verdachten na hun verhoor zijn vrijgelaten, blijven zij betrokken in het onderzoek, dat onder leiding staat van het Functioneel Parket.