Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Leeftijdsgrens voor fatbikes krijgt steun van fabrikanten en Veilig Verkeer Nederland

Fabrikanten van fatbikes en Veilig Verkeer Nederland hebben positief gereageerd op het voorstel om een leeftijdsgrens in te voeren voor het gebruik van fatbikes.

Dit voorstel krijgt nu ook brede steun in de Tweede Kamer, inclusief van de PVV, die aanvankelijk tegen het idee was. De grootste regeringspartij overweegt nog welke minimale leeftijd ze willen instellen voor bestuurders van fatbikes.

Fabrikanten van fatbikes maken zich geen zorgen over de mogelijke impact van een leeftijdsgrens op hun verkoopcijfers. Ze zien juist voordelen in het verminderen van overlast door opgevoerde fatbikes, wat kan bijdragen aan een beter imago van deze populaire elektrische fietsen met dikke banden. Een betere reputatie kan uiteindelijk gunstig zijn voor hun verkoop.

Met de groeiende populariteit van fatbikes, vooral onder jongeren, zijn er toenemende zorgen over verkeersveiligheid en overlast. De invoering van een leeftijdsgrens wordt gezien als een stap in de goede richting om deze problemen aan te pakken.