VIDEO: Groep criminelen vlucht met dikke buit Apple winkel Zwolle blijkt later niets waard

In de nacht van 15 op 16 april 2024 heeft een groep van vijf inbrekers een Amac-filiaal in het centrum van Zwolle aangevallen.

De verdachten veroorzaakten aanzienlijke schade door de glazen deur van de winkel te vernielen en een rolluik te beschadigen. Na hun gewelddadige inbraak hebben ze een aanzienlijke hoeveelheid Apple-producten meegenomen.

Vlucht en gevonden voertuig

De daders hebben hun vlucht gestart met een kleine Fiat, die kort voor de inbraak in de omgeving was gestolen. De politie heeft de gestolen Fiat aangetroffen op de vluchtstrook langs de snelweg A50, richting Apeldoorn. Dit suggereert dat de verdachten waarschijnlijk in de richting van Apeldoorn zijn gevlucht na de inbraak.

Demo-software en onbruikbare buit

Ondanks de omvangrijke buit lijkt de winst voor de inbrekers beperkt. De meegenomen Apple-producten waren allemaal winkelexemplaren, uitgerust met speciale demo-software. Deze software maakt de apparaten onbruikbaar voor gewone consumenten, wat betekent dat de inbrekers waarschijnlijk geen waardevolle producten hebben verkregen.

Oproep tot getuigen en beelden

Om de daders te identificeren en te arresteren, heeft de politie beelden van de verdachten openbaar gemaakt. Ze roepen het publiek op om tips en informatie te delen die kan bijdragen aan de opsporing van deze criminelen. De inzet van de gemeenschap kan cruciaal zijn in het oplossen van deze zaak en het terugvinden van de gestolen goederen.

De brutale inbraak bij het Amac-filiaal in Zwolle heeft geleid tot aanzienlijke schade en een onbruikbare buit voor de daders. De politie doet een dringende oproep aan getuigen om te helpen bij het onderzoek. Door samen te werken, kan men mogelijk de verantwoordelijken voor deze misdaad achter de tralies krijgen.