Man aangehouden voor uitbuiting van kinderen na tips en beelden via Opsporing Verzocht

In verband met de vermoedelijke criminele uitbuiting van kinderen, heeft de politie dinsdagavond 3 september in het programma Opsporing Verzocht beelden openbaar gemaakt van een man die kinderen inzette om diefstallen te plegen.

Deze diefstallen vonden onder andere plaats in Gorssel. Direct na de uitzending ontving de politie meerdere tips, die uiteindelijk leidden tot de verblijfplaats van de verdachte. Nog diezelfde avond werd de 35-jarige man aangehouden in Hoek, Zeeland.

Verdenking van criminele uitbuiting

Hoewel het onderzoeksteam al bekend was met de identiteit van de verdachte, was zijn verblijfplaats tot dan toe onbekend. De aanhouding van de man was dringend gewenst vanwege de ernstige verdenking van criminele uitbuiting van kinderen, wat beschouwd wordt als een vorm van mensenhandel. De man zou betrokken zijn geweest bij winkeldiefstallen in Gorssel, Apeldoorn, en Zeeland, waarbij hij kinderen opdracht gaf om de diefstallen uit te voeren.

Opsporing Verzocht en de arrestatie

Om de kinderen in veiligheid te brengen en de verdachte te arresteren, riep het onderzoeksteam de hulp in van kijkers via Opsporing Verzocht. De respons was overweldigend, met waardevolle tips die uiteindelijk hebben geleid tot de succesvolle arrestatie van de verdachte.

Dankwoord aan de kijkers

Het onderzoeksteam heeft zijn dank uitgesproken aan alle kijkers die hebben meegedacht en informatie hebben doorgegeven. Dankzij hun hulp kon de politie niet alleen de verblijfplaats van de verdachte achterhalen, maar ook de kinderen uit deze gevaarlijke situatie bevrijden.