Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Vader Amerikaanse schoolschutter gearresteerd “omdat hij wist dat zoon vuurwapen had”

Colin Gray, de vader van de 14-jarige Colt Gray, is gearresteerd omdat hij wist dat zijn zoon een wapen bezat en dit toestond.

Colt pleegde onlangs een schietpartij op een middelbare school in Georgia, waarbij vier mensen om het leven kwamen, waaronder twee scholieren en twee docenten. Negen anderen raakten gewond.

Schietpartij en eerdere dreiging

Voor de schietpartij had Colt Gray al dreigende berichten geplaatst op het platform Discord. Hoewel de dreigingen destijds bij de politie bekend waren, werd er geen actie ondernomen wegens een gebrek aan bewijs. De schutter voerde zijn dreigement echter uit en veroorzaakte daarmee een van de dodelijkste incidenten van het nieuwe schooljaar.

Reactie van de politie

De lokale politie verdedigde haar optreden, door aan te geven dat er destijds geen directe aanwijzing was dat Colt Gray betrokken was bij de online bedreigingen. Daarom kon er vooraf geen actie worden ondernomen.

Toename van schietpartijen op scholen

De schietpartij in Georgia is de eerste van het nieuwe schooljaar in die staat, maar het 35e incident in de Verenigde Staten dit jaar. In totaal zijn hierbij 17 dodelijke slachtoffers gevallen, wat opnieuw de aandacht vestigt op het probleem van vuurwapengeweld in Amerikaanse scholen.