©️Pexels / Pixabay

Tientallen boetes bij grote verkeerscontrole Rotterdam na klachten harde uitlaten

De bewoners in de omgeving van De Esch en de Maasboulevard in Rotterdam ervaren al geruime tijd overlast van voertuigen met te harde uitlaten, zwerfafval en het wangedrag van groepen jongeren.

Als reactie op de klachten heeft de politie op vrijdag 6 september opnieuw een uitgebreide verkeerscontrole gehouden in het gebied.

Resultaten van de controle

Tijdens deze controle werden 97 voertuigen grondig gecontroleerd. Dit leidde tot 31 bekeuringen voor uiteenlopende verkeersovertredingen, waaronder het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast werden ook boetes uitgedeeld voor het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur, rijden door rood licht, en het overschrijden van de maximumsnelheid.

Aanhoudingen en voertuigbeperkingen

In totaal zijn vijf bestuurders aangehouden vanwege rijden onder invloed. Daarnaast werden drie bromfietsen van de weg gehaald vanwege een te hoge constructiesnelheid. Deze voertuigen mogen pas weer de weg op na aanpassing en een nieuwe keuring, waarbij de kosten voor de eigenaren zijn.

Uitlaatgeluid boven de limiet

Een opvallende boete werd uitgedeeld aan een bestuurder met een uitlaatgeluid van 119 decibel, terwijl de wettelijke limiet voor het voertuig 94 decibel is. Deze bestuurder kreeg een boete van 480 euro en de auto mag pas weer de weg op als de uitlaat is aangepast en goedgekeurd door het RDW. Ook hier zijn de kosten voor de keuring voor de bestuurder.

Informatie verzameld voor toekomstige controles

Naast de boetes en aanhoudingen heeft de politie tijdens de controle waardevolle informatie verzameld over personen en voertuigen. Deze gegevens zullen bij toekomstige controles worden gebruikt om overtreders opnieuw aan te houden of voertuigen in beslag te nemen.

Met deze acties hoopt de politie de overlast in de omgeving van De Esch en de Maasboulevard terug te dringen en de veiligheid op de wegen te verbeteren.