Gewapende roof op straat bij bushalte: drie minderjarige verdachten aangehouden

Op maandagmiddag 2 september 2024 is een 15-jarige jongen in Amstelveen slachtoffer geworden van een gewapende straatroof.

Het incident vond plaats bij een bushalte aan de Legmeerdijk, waar de jongen onder bedreiging van een groot mes van zijn waardevolle spullen werd beroofd. Kort na de straatroof konden agenten drie minderjarige verdachten aanhouden.

De overval bij de bushalte

Het slachtoffer wachtte rond 18.00 uur bij de bushalte op de bus richting Amsterdam toen hij werd aangesproken door drie jongens. Aanvankelijk leek er niets mis, totdat de jongens begonnen te vragen naar zijn oortjes en telefoon. Op dat moment werd het duidelijk dat zij kwade bedoelingen hadden. Toen het slachtoffer weigerde zijn spullen af te staan, toonde één van de jongens een groot mes, waardoor het slachtoffer zijn oortjes uit angst overhandigde. Ondanks zijn verzet werd ook zijn telefoon afgenomen door de jongens, die vervolgens wegliepen.

Omstanders schieten te hulp

Terwijl de jongen probeerde te verwerken wat hem net was overkomen, zag hij twee voorbijgangers op straat lopen. Hij besloot hun hulp in te schakelen en legde uit wat er was gebeurd. De omstanders aarzelden niet en confronteerden de drie jongens, die nog in de buurt waren gebleven. Eén van de jongens kwam dreigend op hen af en uitte bedreigingen. Er ontstond een handgemeen, maar de omstanders wisten uiteindelijk de gestolen spullen terug te krijgen en schakelden de politie in.

Aanhouding van de verdachten

Toegesnelde agenten wisten de drie jongens, van 13 en 15 jaar oud, snel aan te houden. Ze werden als verdachten van de gewapende straatroof meegenomen naar het politiebureau. Hoewel de jongens zijn aangehouden, heeft de rechter hun voorlopige hechtenis geschorst. Dit betekent dat zij het verdere proces onder bepaalde voorwaarden in vrijheid mogen afwachten.

Onderzoek naar de straatroof

De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de gewapende straatroof en de exacte rol van de aangehouden verdachten. Of er verdere aanklachten of vervolgingen zullen volgen, hangt af van de uitkomsten van dit onderzoek.