© Instagram

Grote hoeveelheid cocaïne en productiemateriaal gepakt na tip “opvallende vrachtwagen”

De politie heeft op dinsdagavond 10 september een grote hoeveelheid cocaïne, versnijdingsmateriaal en productiemiddelen aangetroffen in een pand aan de Essebaan in Capelle aan den IJssel.

Bij deze vondst zijn twee personen gearresteerd. Het onderzoek naar de omvang en herkomst van de drugsvangst is nog in volle gang.

Tip leidt tot inval in pand

De politie kwam de illegale activiteiten op het spoor na een tip over een opvallende vrachtwagen die het pand aan de Essebaan verliet. Na grondig onderzoek besloten de autoriteiten het pand binnen te vallen, waar ze verschillende materialen aantroffen die worden gebruikt om cocaïne te versnijden. Ook werd een hoeveelheid cocaïne ontdekt die mogelijk klaarstond voor verdere distributie.

Aanhouding van twee verdachten

Tijdens de inval in het pand kon de politie één persoon ter plaatse arresteren. Kort daarna werd de vrachtwagenchauffeur, die eerder het pand had verlaten, op de snelweg A15 aangehouden. Beide verdachten zijn meegenomen voor verhoor, terwijl het onderzoek naar hun rol in de productie en distributie van de cocaïne doorgaat.

Voortzetting van het onderzoek

De politie is momenteel bezig met een uitgebreid onderzoek om vast te stellen in hoeverre het pand en de betrokken verdachten deel uitmaken van een groter crimineel netwerk.

Er wordt gekeken naar mogelijke connecties met andere drugslabs en betrokkenen die mogelijk nog op vrije voeten zijn. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.