Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Nederlander gepakt in onderzoek eisen losgeld bij brute gijzeling Antwerpen

In het gerechtelijk onderzoek naar de gijzeling van een 24-jarige man uit Antwerpen zijn inmiddels drie verdachten gearresteerd.

Het slachtoffer werd in februari 2024 ontvoerd en vastgehouden in ruil voor losgeld. Dankzij de inspanningen van de Federale Gerechtelijke Politie en speciale eenheden kon de man worden bevrijd, en nu zijn zowel in Nederland als in Spanje verdachten aangehouden.

Gijzeling en redding van het slachtoffer

In de nacht van 17 februari ontving de politie een melding van een mogelijke gijzeling van een jonge man uit Antwerpen. De 24-jarige was de avond ervoor naar de stad gelokt en daar vastgehouden door onbekenden die losgeld eisten. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) wist de locatie van het slachtoffer te achterhalen, waarna speciale eenheden van de Federale Politie hem bevrijdden. De man was gewond, maar zijn leven werd gered dankzij het snelle ingrijpen.

Arrestatie van eerste verdachte

Bij de reddingsactie werd meteen een 36-jarige man gearresteerd. Deze persoon zou betrokken zijn geweest bij de gijzeling en werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van het plegen van de ontvoering.

Internationale arrestaties in Nederland en Spanje

Het onderzoek naar de gijzeling zette zich voort, wat leidde tot de arrestatie van twee andere verdachten. In Breda werd een 36-jarige Nederlander opgepakt, die eveneens betrokken zou zijn geweest bij de ontvoering. Daarnaast werd een 32-jarige Belg internationaal gesignaleerd en recent gearresteerd in Spanje. Beide verdachten zullen op een later moment worden overgeleverd aan de Belgische autoriteiten om zich te verantwoorden voor hun rol in de gijzeling.

Verdere ontwikkelingen

Het onderzoek naar de gijzeling blijft doorgaan, waarbij de autoriteiten mogelijk nog meer betrokkenen zullen identificeren. Dankzij de internationale samenwerking tussen politiediensten zijn de daders een stap dichter bij gerechtigheid gebracht.